Ekmek ve Unlu Mamul Pişirme Fırınları

En direkt ısıtma sistem prensibiyle çalışan, ekmek ve unlu mamul üretimini geleneksel odunlu taş fırınlarına nazaran yanmış gazlar ile temas olmaksızın yaptığından daha temiz ve sağlıklı şekilde gerçekleştiren ekmek ve unlu pişirme fırınları, farklı kapasite, üretilecek ürün çeşidi ve fırın tipine göre farklı modellerde üretilmektedir. Pasa arabası ile kullanılan döner arabalı fırınlar yükleme kolaylıkları ile, taş tabanlı fırınlar gelenekselliği modern teknoloji ile buluşturmaları sayesinde, konveksiyonlu fırınlar çeşit unlu mamul üretiminde dengeli pişirmeyi kapasiteli üretimde sağlamaları ile sektörde tercih edilen fırınlardandır. Döner Arabalı fırınların elektrik, doğalgaz ve mazot ile çalışan modelleri yakıt maliyetlerini makul seviyelerde tutarken, temiz ve çevre dostu üretim imkânı sunarlar. Ekmek fırını, pastane, merkezi imalat, otel, catering ve şantiye mutfakları gibi alanlarda sıkça tercih edilmektedir.